Comunicat de presă – 03.04.2020

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Satu Mare, echipajele mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat verificări în cazul a 2501 de persoane, privind respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgență, ocazie cu care au identificat o persoană care nu respecta măsurile de izolare la domiciliu, astfel că a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică, iar persoana mai sus menționată a fost internată într-un centru de carantină. De asemenea, față de persoana în cauză, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 5.000 de lei,  pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu.

 

În ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat 193 de sancțiuni contravenționale în valoare de 400.550 de lei persoanelor care nu au respectat prevederile art. 1 din Ordonanța Militară nr. 3 din 24 martie 2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, respectiv au părăsit nejustificat locuința și nu au putut prezenta, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

 

Pe parcursul zilei de ieri, 2 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat acțiuni care au vizat verificarea a 100 de agenți economici, de pe raza județului Satu Mare fără a fi identificate nereguli.

 

03.04.2020                                                                Cancelaria Prefectului