Comunicat de presă – 05.04.2022

Un convoi umanitar al Asociației ALTERALIA destinat refugiaților ucraineni, plecat luni dimineața din Franța spre Suceava, a  tranzitat azi județul Satu Mare.

Prefectul Radu Roca a întâmpinat delegația Asociației ALTERALIA la Punctul de Trecere a Frontierei Petea și s-a asigurat că transportul pe raza județului Satu Mare se va realiza în condiții de siguranță.

Din delegație fac parte Medhi Mokrani, responsabil de misiune, Asociația ALTERALIA alături de Bertrand Quinet, viceprimarul orașului Ivry, Estelle Leyssenne, consilier local al orașului Fresnes, Mathilde Ferment, directoarea de cabinet a Regiunii Grand-Orly Seine Bièvre și preotul Ciprian Rebrișorean, gestionar ALTERALIA.

Convoiul este format din patru camioane pline cu alimente, produse de igienă, produse pentru nou-născuți, jucării, cărucioare pentru copii și multe altele.

Această acțiune se desfășoară sub coordonarea sătmăreanului  Gheorghe Cârciu, secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Asociația Alteralia are strânse legături cu România, ea derulând mai multe proiecte cu orașe din regiunea pariziana pentru integrarea persoanelor  aflate in dificultatea în Franța și care provin din România.

05.04.2022                                  

CANCELARIA PREFECTULUI – Biroul de presă