Comunicat de presă – 06.04.2020

Polițiștii sătmăreni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.

 

Astfel, la data de 5 aprilie a.c., 174 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19 și au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.

 

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 5 aprilie, polițiștii au aplicat 164 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 392.290 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.

 

În perioada de referință, au fost verificate 2.240 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare la domiciliu, nefiind constatate nereguli.

 

De asemenea, 91 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență, nefiind constatate nereguli.

 

Vă rugăm să rămâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

 

06.04.2020                                                                Cancelaria Prefectului