Comunicat de presă -15.04.2020

Polițiștii sătmăreni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.

 

Astfel, la data de  14 aprilie a.c., 296 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19 și au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.

 

În  ceea  ce  privește  sancțiunile  contravenționale, în  cursul  zilei  de ieri, 14 aprilie, polițiștii  au  aplicat  173  sancțiuni  contravenționale  în valoare  de  314.065  de  lei pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.

 

În perioada de referință, au fost efectuate 898 de verificări la persoanele care au obligația să respecte măsurile de izolare la domiciliu.

 

De asemenea, 63 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență, nefiind constatate nereguli.

 

15.04.2020                                                                Cancelaria Prefectului