Comunicat de presă – 15.05.2020

Polițiștii sătmăreni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.

Astfel, la data de 14 mai a.c., 116 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19 și au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 14 mai a.c., polițiștii au aplicat 60 de sancțiuni contravenționale în valoare de 17.225 de lei.

 

În perioada de referință au fost efectuate 330 de verificări la persoanele care au obligația să respecte măsurile de izolare la domiciliu.

 

De asemenea, 51 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență, nefiind constatate nereguli.

 

 

15.05.2020                                                              Cancelaria Prefectului