Comunicat de presă – 22.11.2021

Ședința cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne, convocată de prefectul Altfatter Tamas, a debutat cu o analiză a modului de asigurare a  ordinii și liniștii publice la nivelul județului. În săptămâna încheiată nu s-au semnalat evenimente deosebite iar pentru săptămâna aceasta nu sunt anunțate evenimente pe spațiul public, cu excepția întrecerilor sportive care se desfășoară fără public.

Unele din principalele acțiuni care se desfășoară în acest moment de Poliția de Frontieră  privește monitorizarea suplimentară a frontierei cu Ucraina, ținerea sub control a fenomenului migraționist dar și asigurarea unui trafic civilizat și fluent în punctele de trecere a frontierei.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a informat despre finalizarea acțiunii de relocare a unității de la Carei, sediul Detașamentului de Pompieri Carei urmând a intra în curând în reabilitare, lucrările fiind finanțate în cadrul unui proiect finanţat de Banca Mondială şi Guvernul României, ale cărui scopuri sunt îmbunătăţirea rezilienţei infrastructurii de urgenţă şi răspuns la dezastre şi sporirea capacităţilor instituţionale pentru planificarea investiţiilor ce vizează reducerea riscurilor la dezastre şi adaptarea la schimbările climatice.

Direcția de Sănătate Publică  (DSP) derulează în continuare campania de vaccinare în mediul rural, în săptămâna încheiată echipele mobile s-au deplasat la Cehal (88 persoane vaccinate), Socond (87) și Apa (80). Tot prin intermediul echipelor mobile s-au desfășurat activități de vaccinare la sediul a patru mari angajatori, fiind vaccinate aici 384 de persoane.

În ceea de privește acordarea tichetelor de masă persoanelor care se vaccinează cu schema completă de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 începând cu data de 03 septembrie 2021, în acest moment se fac demersuri pentru asigurarea finanțării acestora, iar prefectul a solicitat Direcției de Sănătate Publică să verifice posibilitatea derulării acestei activități prin intermediul primăriilor, pentru a simplifica și scurta procedura de intrare în posesia lor de către cetățenii în drept.

Prefectul roagă persoanele în drept la această alocația de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă să se adreseze deocamdată telefonic centrului de vaccinare, cabinetului medicului de familie sau ambulatoriului de specialitate unde s-au vaccinat pentru a verifica alocarea tichetelor și data și modalitatea în care acestea se pot ridica. Pentru a nu se crea prejudicii, termenul de ridicare a acestora a fost extins la 6 luni de la data inoculării ultimei doze.