Comunicat de presă – 29.04.2022

Declarația de presă a prefectului privind măsurile dispuse în contextul minivacanței de 1 Mai:

”Dragi sătmăreni,

Mă aflu în fața dumneavoastră pentru a vă prezenta, alături de colegii din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne  principalele măsurile dispuse la nivelul  județului Satu Mare în contextul mini-vacanței de 1 Mai.

Anul acesta, sărbătoarea de 1 Mai se suprapune cu un alt eveniment important pentru viața culturală și socială a județului nostru, Sâmbra Oilor,  ceea ce ne obligă la un plan de măsuri coerent și eficient, care  acoperă  întregul județ.

Siguranța dumneavoastră rămâne în continuare prioritatea absolută a Instituției Prefectului și a întregului sistem de ordine publică din județul nostru, Poliția în colaborare cu Jandarmeria,  Poliția de Frontieră dar și Inspectoratul pentru Situații de  Urgență se vor afla la datorie în perioada următoare cu efective sporite.

Aș aminti și alte instituții care în această perioadă vor desfășura activitățile specifice tot pentru siguranța noastră indiferent că vorbim de siguranța alimentară sau siguranța petrecerii timpului liber – e vorba de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcția de Sănătate Publică, Garda Națională de Mediu, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor.

De asemenea, vă informez că ne aflăm în plină campanie ”Curățăm România” și reamintesc concetățenilor obligația de a respecta mediul, de a-l păstra  curat și salubru oriunde ne-am afla, acasă, pe stradă, la o plimbare în pădure sau la picnic.

Doresc tuturor sătmărenilor momente plăcute alături de cei dragi în această perioadă!   Vacanță plăcută și în siguranță tuturor!”

Prefect, Radu ROCA