Comunicat de presă – ședința colegiului prefectural

Prefectul Altfatter Tamas  a făcut astăzi 30.03.2021 prima convocare a Colegiului Prefectural din actualul mandat, ședință organizată în două sesiuni pentru a se putea asigura conditiile de distanțare si siguranță sanitară, având ca principală  temă  de dezbatere modul în care instituțiile deconcentrate sătmărene s-au adaptat noilor realități digitale ale serviciilor publice  la un an de la debutul pandemiei.

Solicitarea  vine atât în contextul nevoii actuale de minimizare a interacțiunilor fizice  ale cetățenilor cu funcționarii și personalul din instituții cât și a trendului general de modernizare și trecere în spațiul virtual a accesului la serviciile publice.

Conducătorii serviciilor deconcentrate au prezentat noutățile aduse interfeței fiecărei instituții cu publicul,  a platformelor de comunicare, de informare și de obținere  a documentelor, a actelor de reglementare sau a  diverselor alte înscrisuri necesare.

Prefectul a atras atenția necesității de a nu considera digitalizare o simplă posibilitate de transmitere sau primire a documentelor, trebuie trecut cât de repede la platforme de comunicare bidirecționale, medii de stocare a datelor și informațiilor și de generare a actelor administrative.

Un alt subiect dezbătut a fost cel al asigurării transparenței, în corelare cu digitalizarea și standardizarea afișării informațiilor publice dar și a unei comunicări instituționale corecte, complete și continue. A solicitat promptitudine instituțiilor avizatoare în eliberarea actelor de reglementare, și, în special o  mai mare deschidere  a tuturor instituțiilor către public și mass-media.

 

 

30 .03.2021                                                             Cancelaria Prefectului