Comunicat de presă – program centre de vaccinare

Prefectul Altfatter Tamas salută interesul crescut din ultimele zile ale sătmărenilor pentru imunizare, din nou ieri s-a depășit pragul de 2000 de vaccinări într-o singură zi.

Conform solicitării înaintate Direcției de Sănătate Publică, începând de luni 01.11.2021 centrele de vaccinare din Satu Mare, Carei și Negrești-Oaș vor funcționa zilnic, inclusiv sâmbăta și duminica, între orele 08,00 – 20,00. Pentru a veni în sprijinul locuitorilor din zona de sud-vest a județului, în cursul săptămânii viitoare se va operaționaliza și centrul de vaccinare din orașul Tășnad.

Tot începând de săptămâna viitoare, vaccinul monodoză de la Johnson&Johnson va fi disponibil, pe lângă cabinetele medicilor de familie din județ înscriși în program și  în municipiul Satu Mare la Centrul de vaccinare de la Școala Gimnaziala ”Avram Iancu” Satu Mare  – Sala de sport  (tel. 0747177384), la centrul de vaccinare din Carei – Grup Școlar ”Iuliu Maniu” (tel. 0747177480) și la cel din Negrești-Oaș – Spitalul Orășenesc (tel. 0722407731).  În continuare rămâne operațional centrul din Vama Petea, cu program zilnic între orele 10,00-22,00, unde se pot obține informații la numărul de telefon 0725259684 și unde se folosește doar vaccinul Johnson&Johnson.

Echipele mobile de vaccinare constituite la nivelul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare acționează în cursul zilei de azi în comunele Santău, Sanislău și Apa iar luni 01.11.2021 se vor deplasa pentru vaccinare la Halmeu și Tarna Mare. Tot luni, conform solicitărilor primite de la primării se va definitiva programul de vaccinare al echipelor mobile pentru săptămâna viitoare. Echipele mobile asigură atât doza 3 de consolidare (booster) cât și doza 1 cu toate tipurile de vaccin (Pfizer,  Moderna sau Johnson&Johnson).

În continuare, singura modalitate de ieșire din această pandemie care ne afectează direct sau indirect pe toți, care ne răpește apropiați și care pune opreliști existenței firești, este vaccinarea.