Comunicat de presă – ședință cu directorii de școli

În zilele de 08 și 09 octombrie 2020 Instituția Prefectului și Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare au organizat o ședință de lucru cu directorii de școli, realizată în 3 serii pentru siguranța participanților în actualul context epidemiologic. Ședința a fost coordonată de subprefectul Cosmin Bota, inspectorul  școlar general Anișoara Boitor, adjuncții Delia Gavra și Zoltan Kallos iar din partea Inspectoratului Județean de Poliție a participat Felicia Hrihorișan, ofițer specialist.

Principalele puncte ale ordinii de zi au fost reprezentate de analiza desfășurării în condiții de siguranță a procesului de învățământ la 3 săptămâni de la începerea anului școlar respectiv a eficienței și funcționalității măsurilor de prevenție adoptate, dar și  o clarificare a procedurii de urmat pentru stabilirea scenariilor  de funcționare a unităților de învățământ în funcție de dinamica incidenței cazurilor de covid-19, procedură prevăzută de Ordinul comun nr. 5487/1494 din 31 august 2020 emis de miniștrii educației și cercetării și a sănătății.

Reprezentanta Inspectoratului de Poliție Județean, respectiv șefa structurii recent înființate responsabilă de siguranța  în școli,  a prezentat atribuțiile noului compartiment  dar și obligațiile unităților de învățământ pentru a crea toate condițiile pentru colaborare și o bună desfășurare a activității didactice.

Odată cu rata crescută de infectări cu virusul SARS-CoV-2 la nivel național Prefectul județului Satu Mare solicită responsabilitate sporită din partea părinților și elevilor, atât în cadrul activităților educative organizate în școli cât și după terminarea programului școlar, în special prin evitarea organizării și participării la evenimente care presupun o participare mai numeroasă, în afara familiei.

Recomandă suspendarea tuturor festivităților legate de sărbătorirea majoratelor, în aceste momente se ia legătura cu agenții economici din domeniu pentru a-i îndemna să nu contracteze organizarea de asemenea evenimente.

09.10.2020                                                                Cancelaria Prefectului