Comunicat de presă – ședința cu structurile MAI

Subprefectul Altfatter Tamas a convocat astăzi, 30 octombrie 2020, în ședință de lucru comandanții unităților Ministerului Afacerilor Interne și ai celorlalte structuri implicate în gestionarea situației generate de virusul SARS-CoV-2, având în vedere statisticile îngrijorătoare din ultimele zile la nivelul municipiului Satu Mare, dar și la nivelul întregului județ. Acesta a solicitat de îndată punerea la dispoziție a tuturor forțelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, s-a solicitat intensificarea controalelor privind respectarea măsurii obligatorii de purtare a măștii de protecție în toate locurile publice din municipiile, orașele și localitățile unde rata incidenței este de peste 1,5 la mia de locuitori, în mijloacele de transport public local, dar și intra și interjudețean, precum și în toate magazinele, mall-urile și restaurantele.

Subprefectul face apel la toți cetățenii care vor participa la slujbele de Luminație să poarte în permanență masca de protecție, să respecte distanțarea fizică și să-și organizeze prezența în cimitire astfel încât să circule în perioadele mai puțin aglomerate ale zilei pentru evitarea contaminării și răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Subprefectul trage un semnal de alarmă asupra creșterii îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri, municipiul Satu Mare se apropie de pragul de îmbolnăviri de 3 la mia de locuitori, ceea ce va aduce restricții suplimentare în toate domeniile de activitate. Acesta solicită tuturor sătmărenilor să respecte regulile impuse pentru protecția sănătății individuale, pentru limitarea îmbolnăvirilor și pentru a reveni la viața obișnuită cât mai repede.

30.10.2020                                                                Cancelaria Prefectului