Comunicat de presă – ședința de lucru cu structurile M.A.I.

Prefectul Altfatter Tamás a convocat astăzi 12.04.2021 ședința săptămânală de lucru cu structurile Ministerului Afacerilor Interne și cu participarea conducerii Direcției de Sănătate Publică Satu Mare în cadrul căreia s-a realizat analiza situației operative privind ordinea și siguranța publică și a eficienței măsurilor de verificare a respectării regulilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Privind campania de vaccinare, începând de astăzi se alocă trei noi fluxuri de vaccinare cu vaccin Pfizer-BioNTech, câte unul adițional la centrele deja funcționale de la  Liceul Teologic ”Nicolae Steihardt” din Satu Mare respectiv de la Ambulatoriul Tășnad și unul la Școala Generală Mediesu-Aurit, deschis începând de mâine. Toate cabinetele de vaccinare cu acest tip de vaccin au o capacitate crescută la 72 persoane/zi.

Începând cu data de 20 aprilie 2021 se estimează operaționalizarea centrelor pentru care în acest moment se  pot face doar înscrieri pe listele de asteptare. Este vorba de centrele de vaccinare de la Școlile ”Bălcescu-Petofi” și ”Lucian Blaga” din municipiul Satu Mare precum și centrele din  Turț  și Crucișor.

Conform tendinței de scădere a ratei de infectare înregistrată în aceste zile în municipiul Satu Mare, prefectul consideră că dacă cetățenii înțeleg să respecte în continuare regulile de protecție individuală  și măsurile legale, începând cu data de 20 aprilie 2021 rata de infectare în municipiul Satu Mare cumulată pe ultimele 14 zile va scădea sub pragul de 3 la mia de locuitori, măsurile specifice care se aplică în această situație vor permite deschiderea restaurantelor în interior, la o capacitate redusă și a instituțiilor de cultură (teatru, filarmonică, muzee). Prefectul apreciază că acest rezultat vine în contextul unui număr tot mai mare de sătmăreni care s-au vaccinat, a civismului de care s-a dat dovadă și a aplicării ferme a măsurilor legale, fiind  un pas important  spre normalitatea pe care o așteptăm cu toții.

 12.04.2021                                                                   CANCELARIA PREFECTULUI