Comunicat de presă – ședința de lucru analiză situație școli

În cadrul ședinței de astăzi cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne și la care a fost invitat inspectorul școlar general Anișoara Boitor s-a analizat desfășurarea cursurilor în primele 7 zile de la începerea noului an școlar.

Din 14 septembrie până în prezent s-a înregistrat un caz de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor care, conform procedurilor specifice, a dus la suspendarea orelor de curs cu prezență la școală pentru întreaga clasă și mutarea orelor în sistem online pentru o perioadă de 14 zile (clasa a intrat în scenariul roșu). Conform anchetei epidemiologice desfășurată de către inspectorii Direcției de Sănătate Publică, s-a trecut la identificarea contacților acestuia și carantinarea lor la domiciliu.

Alți 34 de elevi se află în carantină la domiciliu încă dinainte de începerea noului an școlar.

De asemenea, dintre cele 3996 de cadre didactice din județul Satu Mare, un singur cadru didactic se află în carantină la domiciliu.

În județul Satu Mare, 51.057 elevi sunt înscriși în  învățământul de stat și 672 învățământul particular.

În restul unităților de învățământ din județ elevii participă la cursuri cu respectarea tuturor măsurilor de prevenţie, conform scenariilor propuse prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

 

 

22.09.2020                                                                Cancelaria Prefectului