Comunicat de presă – ședință de lucru

În deschiderea ședinței de lucru de azi cu reprezentanții structurilor M.A.I., prefectul Radu Bud a mulțumit tuturor angajaților angrenați în gestionarea crizei cauzate de noul coronavirus pentru măsurile luate în minivacanța de 1 Mai, pe perioada celor trei zile la nivelul județului nefiind înregistrate situații deosebite. De asemenea, în ultimele zile, la nivelul județului nu s-au raportat cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19, în schimb, numărul persoanelor vindecate a crescut cu 7, ajungând la 31 în prezent. De asemenea, numărul testelor efectuate este de aproape 2.000 în prezent și se preconizează că până la finalul lunii mai va ajunge la 5.000, ceea ce reprezintă un procent spre 2% din populația județului.

Prin Departamentul pentru Situații de Urgență, la Satu Mare au ajuns 2.650 de combinezoane, 1000 de măști FFP3 și 7.100 de viziere care sunt în curs de distribuire angajaților din cadrul unităților medicale din prima linie și medicilor de familie.

În ceea ce privește cele 300.000 de măști confiscate de polițiștii de frontieră din Vama Petea în data de 24 aprilie, se așteaptă o decizie din partea autorităților centrale, respectiv a Departamentului pentru Situații de Urgență cu privire la distribuirea acestora. În acest sfârșit de săptămână, la Vama Petea au mai fost confiscate 1.350 de combinezoane. Și în acest caz se așteaptă un punct de vedere din partea Departamentului pentru Situații de Urgență.

În continuare, prefectul a cerut reprezentanților structurilor M.A.I. să vegheze la respectarea regulilor impuse prin ordonanțele militare și roagă sătmărenii să respecte regulile de igienă, distanțare socială – obligatorii pentru protejarea individuală.