Comunicat de presă – ședința la CAS

Prefectul Altfatter Tamas a convocat prin intermediul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Satu Mare o ședință de lucru cu medicii de familie din județul Satu Mare, astăzi 05.05.2021 în sala de ședințe a instituției. Au răspuns invitației peste 70 de medici de familie.

Ședința a fost deschisă de Mihaela Curta, director relații contractuale CJAS Satu Mare. Aceasta a arătat disponibilitatea de încheia în cel mai scurt timp actele adiționale cu cabinetele medicilor de familie pentru înrolarea în campania de vaccinare anticoronavirus cu vaccinul Johnson&Johnson. Din totalul de 133 de contracte încheiate între  CJAS și cabinetele de medicină de familie, 37 de contracte acoperă în acest moment prestarea serviciului medical de vaccinare, inclusiv anticoronavirus.

Dr. Macrina Mihai, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Satu Mare a prezentat instrucțiunile de utilizare ale vaccinului furnizat de Johnson&Johnson,  subliniind importanța respectării tuturor pașilor  privind preluarea, transportul, depozitarea,  activitatea de vaccinare, finalizare prin raportarea în Registrul Electronic Național de Vaccinări  și printarea adeverinței care atestă vaccinarea. A fost precizată de asemenea importanța raportării în sistem a tuturor recțiilor adverse apărute în cele 15 minute de supraveghere post-vaccinare.

Prefectul județului a prezentat situația epidemiologică la zi precum și rezultatele  campaniei de  vaccinare în județul Satu Mare, aprope 60.000 de sătmăreni fiind deja inoculați cu cel puțin o doză. A solicitat medicilor de familie să devină parteneri în campanie deoarece adresabilitatea acestora este exact spre grupurile țintă mai greu accesibile actualei campanii, iar avantajele acestui vaccin sunt evidente  – schemă de vaccinare completă după  doză unică, ușurință în păstrare, manipulare și administrare.

Prin contribuția cabinetelor medicilor de familie, organizarea Maratonului vacinării și cu sprijinul echipelor mobile de vaccinare, inclusiv ale Ministerului Apărării Naționale, prefectul Altfatter Tamas consideră că pragul de 100.000 de vaccinări în județul Satu Mare este fezabil în perioada următoare iar normalitatea pe care ne-o dorim, tot mai  aproape.

05.05.2021                                                   CANCELARIA PREFECTULUI