Comunicat de presă – Ziua eroilor

Memorie eternă eroilor neamului!

Astăzi celebrăm Ziua eroilor, o sărbătoare dedicată eroilor cunoscuţi şi necunoscuţi, căzuţi în luptă de-a lungul veacurilor pentru credinţă, libertate, dreptate, pentru apărarea şi reîntregirea neamului. Cinstirea celor care şi-au dat viaţa pentru aceste sfinte idealuri se săvârşeşte de aproape un secol, încă din 1920, când s-a stabilit ca Ziua Eroilor să fie sărbătorită cu prilejul Zilei Înălţării Domnului, dată decretată sărbătoare naţională a poporului român.

De Ziua Eroilor, prefectul Radu Bud, subprefecții Altfatter Tamas și Cosmin Bota, directorul de cancelarie Adrian Cozma, alături de președintele Consiliului Județean Pataki Csaba și vicepreședintele Ioan Rus, primarul Kereskenyi Gabor, viceprimarii Adrian Albu și Gheorghe Stan, administratorul public Masculic Csaba și șefi ai Ministerului Afacerilor Interne au participat la un ceremonial militar-religios care a avut loc în Cimitirul Eroilor. Preotul militar Cristian Silaghi a oficiat slujba de pomenire, după care s-a depus o coroană de flori în cinstea eroilor căzuți pe câmpurile de luptă.

Eroii neamului au avut azi parte de o atenţie deosebită. E ziua când ne înclinăm frunţile şi rostim o rugăciune pentru sufletele celor care au pierit departe de cei dragi, dar pentru o cauză sfântă. Le datorăm mai mult decât recunoştinţă, le datorăm existenţa noastră ca neam, ca ţară, ca individ. Să nu le uităm jertfa, să le cinstim memoria şi, mai ales, să avem grijă să nu uităm principiile care i-au mânat pe ei în luptă: credinţă, libertate, dreptate!

Şi pentru că astăzi este şi o sărbătoare împărătească, Înălţarea Domnului, moment în care Mântuitorul Iisus Hristos s-a urcat la ceruri, vă adresăm salutul creştinesc: Hristos S-a Înălţat!

28.05.2020                                                                Cancelaria Prefectului