Comunicat de presă – Ziua veteranilor de război

România își sărbătorește astăzi veteranii de război, în semn de aducere aminte și recunoștință pentru toți militarii români care în vremurile cele mai grele ale istoriei au luptat pentru independența, suveranitatea, integritatea teritorială și interesele țării.

Cu ocazia Zilei Veteranilor de Război,  Instituția Prefectului împreună cu Garnizoana Satu Mare au organizat o ceremonie restrânsă, adaptată situației speciale, la Cimitirul Eroilor din municipiul Satu Mare.

După primirea persoanei oficiale, a prefectului județului Satu Mare și a slujbei religioase de pomenire au fost depuse pentru cinstirea memoriei eroilor două coroane de flori, una din partea autorităților administrației guvernamentale și județene și una din partea structurilor Ministerelor Afacerilor Interne și  a  Apărării Naționale.

În alocuțiunea sa, prefectul Altfatter Tamas a transmis prețuirea și recunoștința față de faptele de vitejie și de valorile pe care veteranii noștri le-au apărat și a evocat destinele veteranilor, adevărate lecții de patriotism și spirit de sacrificiu pentru noi și generațiile viitoare, dar și omagiul pentru jertfele celor căzuți în luptă.

”Dorim să ne bucurăm cât mai mult timp de înțelepciunea lor și să continuăm să învățăm din puterea lor de a merge mai departe. Veteranilor în viață le urez multă sănătate și le transmit întreaga noastră recunoștință!”

28.04.2021                                                   CANCELARIA PREFECTULUI