Informare de presă – 03.11.2022

Joi , 03.11.2022, în sala mică de şedinţe a Instituției Prefectului județul Satu Mare a avut loc şedinţa Comisiei de Incluziune Socială.

În cadrul acestei întruniri condusă de prefectul Dr.Radu Roca, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţie a Copilului(DGASPC) Satu Mare, Mariana Dragoş a prezentat şi a supus dezbaterii Strategia Județeană de Dezvoltare a Serviciilor Sociale pe prioada 2022-2027.

 Prefectul judeţului a apreciat demersul iniţiat de conducerea DGASPC, menţionând că era necesar o astfel de strategie pentru sistemul social din judeţul Satu Mare si de asemenea că Instituţia Prefectului va sprijini acţiunile instituţiei şi a ONG-urilor implicate pentru atingerea acestor obiective.

De asemenea prefectul Radu Roca a menționat că susține propunerea venită din partea reprezentantului Inspectoratului Județean de Poliție, Liviana Chiorean de a demara un proiect comun cu DGASPC Satu Mare legat de o bună informare și de formare a asistenților sociali.

 În finalul şedinţei, prefectul a solicitat o bună colaborare instituţională pentru eficientizarea acţiunilor întreprinse.