Informare de presă – 05.09.2023

Producători locali de pălincă, la Instituția Prefectului
Marți, 5 septembrie 2023, în cabinetul prefectului judeţului Satu Mare, Radu Roca s-a desfăşurat o întâlnire informală între reprezentanţii Asociaţiilor Producătorilor de Pălincă “Ţara Oaşului” şi „Codreanca” şi directorii instituţiilor deconcentrate cu atribuţii în reglementarea şi verificarea micilor producători de băuturi alcoolice tradiţionale.
Discuţiile au avut loc în contextul începerii sezonului de procesare a borhotului de fructe din gospodăriile individuale pentru consumul propriu în perioada 2023-2024.
Reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor de Pălincă, prin vocea preşedintelui Cornel Mureşan l-au informat pe directorul de Cancelarie al prefectul, Radu Iancu privind demersurile făcute la nivel central în ultimii ani în ceea ce priveşte accizarea pălincii, precum şi necesitatea modificării legislaţiei în domeniu.
În cadrul întâlnirii, reprezentanţii Biroului Vamal de Interior, Direcţiei pentru Agricultură a judeţului Satu Mare, Sistemului de Gospodărire a Apelor Satu Mare şi ai Gărzii Naţionale de Mediu le-au adus la cunoştinţă producătorilor de pălincă reglementările legislative pe domeniul lor de activitate.