Informare de presă – 05.10.2023

Oficial al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, la Satu Mare
General-maior Benone-Gabriel Duduc, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), însoțit de lt. col. Sergiu Buzduga, adjunctul inspectorului-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Satu Mare au avut astăzi o întâlnire la sediul Instituției Prefectului cu subprefectul Altfatter Tamás și directorul Cancelariei Prefectului, Radu Iancu. Generalul se află în județul Satu Mare pentru verificarea stadiului lucrărilor la investiția de la Carei, prin care subunitatea de pompieri va fi complet modernizată în cadrul unui proiect finanțat de Banca Mondială. Finalizarea lucrărilor este estimată pentru luna decembrie a acestui an.
Subprefectul Altfatter Tamas a adus la cunoștința conducerii Inspectoratului General stadiul altui proiect important pentru gestionarea situațiilor de urgență în județul Satu Mare, respectiv a Centrului județean de monitorizare, coordonare integrată și suport în situații de urgență, un proiect finanțat de Consiliul Județean Satu Mare și care va fi predat spre gestionare către ISU Satu Mare. Proiectul va fi demarat în cel mai scurt timp dar subprefectul solicită conducerii IGSU sprijin pentru a se asigura finanțarea completă având în vedere creșterea valorii actualizate a proiectului care a ajuns la peste 11.000.000 lei.
De asemenea, subprefectul a prezentat situația timpilor de intervenție la nivelul județului și a nevoii de a se înființa o nouă stație de pompieri în orașul Livada în cadrul strategiei de dezvoltare a IGSU prin care se vor înființa 100 de subunități de pompieri în țară prin Programul Național de Reconstrucție și Reziliență. Demersurile autorităților locale Livada sunt avansate, a fost identificată locația potrivită și în cel mai scurt timp se poate adopta hotărârea de consiliu local pentru trecerea terenului în proprietatea MAI – IGSU.
”Mulțumim domnului general pentru activitatea de astăzi din județul Satu Mare și cred că am reușit să-i transmitem că proiectele și propunerile noastre vor contribui la creșterea siguranței sătmărenilor și la o bună disponibilitate a tehnicii de luptă în toată aria administrativă a județului Satu Mare. Contăm pe sprijinul conducerii IGSU pentru finalizarea acestora.” – subprefect Altfatter Tamas.