Informare de presă – 10.09.2023

În memoria eroului național, AVRAM IANCU!
Directorul de Cancelarie ,Radu Iancu a participat azi la evenimentul organizat de Asociația Cultural Patriotică ”Avram Iancu”.
S-au comemorat cei 151 de ani de la moartea ”Crăișorului Munților” printr-o acțiune de suflet organizată la bustul lui Avram Iancu din Piața 25 Octombrie Satu Mare.
Directorul de Cancelarie , Radu Iancu a transmis mesajul domnului prefect, Radu Roca:
”Țin să felicit Asociația cultural patriotică AVRAM IANCU și pe președintele MIRCEA DOBRA pentru inițiativa de a-l comemora pe Crăișorul Munților împreună cu toți sătmărenii , la 151 de ani de la moartea acestuia.
Tinerii de astăzi au nevoie de modele inspiraţionale şi trebuie să ştie că ţara noastră este astăzi un stat european modern datorită marilor oameni de stat care şi-au iubit ţara.
Avram Iancu, personalitate cu rol proeminent în istoria ţării noastre, intelectual condus de patriotism, a fost în acelaşi timp un om al acţiunii, care şi-a pus faptele şi talentul de avocat în slujba poporului şi a idealului de unire.
Eroul naţional transilvănean rămâne un model care trebuie făcut cunoscut şi generaţiilor viitoare. Din aceste considerente, Guvernul României anunță că 2024, când se vor împlini 200 de ani de la naşterea marelui revoluţionar paşoptist, va fi dedicat eroului naţional Avram Iancu. Merită respectul urmaşilor săi pentru idealurile pentru care a luptat şi, mai ales, pentru că şi-a câştigat locul în inimile tuturor românilor prin acţiunile sale.
E de datoria noastră să păstrăm vie memoria eroului nostru național și să milităm pentru unitate și bună înțelegere.
Acum însă la 151 de ani de la moartea sa se cuvine să-I păstrăm un pios omagiu și să-I mulțumim pentru ceea ce suntem noi acum în 2023 , românii din Transilvania.”