Informare de presă – 11.01.2022

Prefectul Altfatter Tamas și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, alături de directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, dr. Macrina Mihai au convocat o ședință de lucru cu conducerea unităților spitalicești din județ și a Serviciului Județean de Ambulanță, fiind prezenți directorii și directorii medicali ai Spitalului Județean de Urgență, ai Spitalului Municipal Carei, Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș și ai Spitalului de Pneumoftiziologie  Satu Mare.

În deschidere, prefectul a făcut o prezentare a situației epidemiologice și a rezultatelor campaniei de vaccinare în județul Satu Mare. Municipiul Satu Mare a depășit astăzi pragul de 3 infectări la mia de locuitori iar la nivelul județului fiind depășit pragul de 2 infectări la mia de locuitori, ritmul de creștere fiind susținut în ultima perioadă. Aceasta va duce din nou la o încărcare sporită a sistemului sanitar, cu precădere pe serviciul public de ambulanță, pe unitățile spitalicești cu paturi și pe secțiile de terapie intensivă (ATI).

Astăzi, numărul  persoanelor  izolate în unități sanitare a ajuns la 48, în creștere față de media ultimelor zile (35),  din care 16 la  Spitalul Județean de Urgență – Secția Infecțioase, 21 pacienți la Spitalul Municipal Carei și 11 internați la Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș.

Conducerea județului Satu Mare solicită spitalelor să ia din timp toate măsurile pentru sporirea capacității de răspuns, de asigurare cu personalul necesar, cu un număr de paturi  la capacitatea maximă, precum și cu medicația și toate cele necesare pentru analizele și tratamentele specifice pentru îmbolnăvirile  de COVID-19.