Informare de presă – 14.11.2023

Delegație a Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK Romania)
Prefectul Radu Roca alături de subprefecții Altfatter Tamás și Romeo Pop și directorul cancelariei, Radu Iancu, a primit astăzi delegația Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), respectiv Andreas Lier – președinte și Sebastian Metz – director general. De asemenea, au fost prezenți Dominik Volker, reprezentant Germany Trade&Invest (GTAI) și Iuliu Cadar, președintele Consiliului Director al DRW (Asociația Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord-Vest).
Discuțiile au vizat în principal teme economice, o analiză a investițiilor germane în județul Satu Mare și a oportunităților de dezvoltare în contextul geografic strategic al județului nostru. Au fost prezentate principalele proiecte de investiții, în principal în infrastructura de transport dar și domeniile economice în care Satu Mare are o dezvoltare remarcabilă sau perspective sustenabile.
”Vă lansez o provocare și în același timp o rugăminte, pentru că ați venit în Satu Mare și vedeți realitățile economice și sociale la fața locului – avem rezultate și avem potential de dezvoltare. Am convingerea că veți deveni unul din principalii promotori ai județului nostru iar asta se va concretiza în noi investiții și noi parteneriate. Capitalul german este unul din principalele motoare ale economiei sătmărene iar prin reprezentativitatea dumneavoastră, putem continua cu success colaborarea economică”- a fost mesajul transmis de prefectul județului Satu Mare către președintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.