Informare de presă – 16.06.2023

Prefectul Radu Roca, în calitate de președinte, a convocat astăzi în şedinţă extraordinară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (C.J.S.U). A fost adoptată Hotărârea C.J.S.U. nr. 4 din 16.06.2023, prin care s-au aprobat trei documente:
– Planul Județean de apărare a C.J.S.U. în cazul producerii unei situații de urgență specifice provocate de cutremure;
– Planul Județean de apărare a C.J.S.U. în cazul producerii unei situații de urgență specifice provocate de alunecări de teren;
– Planul Județean de măsuri și acțiuni pentru atenuarea efectelor temperaturilor ridicate asupra populației și a secetei prelungite.
Planurile de apărare aprobate astăzi sunt documentele în baza cărora se realizează măsurile și acțiunile tehnice și organizatorice preventive de pregătire și intervenție, în vederea conducerii unitare a acestora. Cele trei planuri au ca obiectiv general stabilirea măsurilor și acțiunilor de prevenire, pregătire, protecție și intervenție în cazul situațiilor de urgență specifice, în vederea limitării și înlăturării efectelor acestora asupra populației, bunurilor de orice fel precum și pentru revenirea la normal a vieții social-economice.