Informare de presă – 21.02.2023

Final de proiect transfrontalier la Tarna Mare
Prefectul Radu Roca alături de directorul Cancelariei, Radu Iancu, a participat azi la Tarna Mare la conferința de finalizare a proiectului „Dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii de acces către punctul de trecere a frontierei româno-ucrainene de la Tarna Mare-Hyzha”, implementat de comuna Tarna Mare în parteneriat cu comuna Korolevo (Ucraina) şi Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Satu Mare.
Obiectivul principal al proiectului este îmbunătăţirea accesibilităţii în cele două regiuni partenere pentru a optimiza mobilitatea persoanelor şi a bunurilor şi a sensibiliza publicul cu privire la importanţa dezvoltării unei societăţi integrate social şi coezive.
Prefectul Radu Roca a transmis participanților la această conferință speranța sa într-o bună colaborare și bună vecinătate între cele două țări și dorința revenirii cât mai rapide la un climat de pace în Ucraina.
Drumul modernizat are o lungime totală de 2,859 km, din care 1,696 km pe partea română a frontierei și un drum de 1,163 km pe partea ucraineană.