Informare de presă – 21.02.2022

Prefectul Roca Radu, alături de subprefecții Altfatter Tamás și  Romeo Pop, a convocat astăzi în Sala Mică a Prefecturii cele două ședințe de lucru, cea cu șefii compartimentelor funcționale ale aparatului propriu și cea cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne în județ.

 În cadrul ședinței interne, s-au  analizat circuitul intern al documentelor,  modul de lucru, interfața cu  Cancelaria  prefectului și s-a reevaluat activitatea de relații cu  publicul respectiv cea de audiențe cu cetățenii, având în vedere noile condiții epidemiologice. Prefectul județului a reiterat cele transmise la inaugurarea mandatului, dorește transparență, colegialitate și responsabilitate din partea tuturor angajaților Instituției Prefectului.

Comandanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne au informat prefectul despre structura organizatorică a fiecărei arme în județ, despre principalele activități susținute și despre problemele întâmpinate. Una din problemele comune cu care se confruntă toate armele este cea a deficitului de personal, situat în jurul valorii de 20%. Mesajul prefectului către colegii de minister este cel de comunicare și conlucrare bazată pe profesionalism, spiritul legii și bună-credință.

Din punct de vedere  epidemiologic, situația în județul Satu Mare este pe un trend pozitiv, numărul de noi cazuri zilnice este sub 100 pe zi. Conform conducerii Direcției de Sănătate Publică și gradul de ocupare a paturilor destinate tratării covid-19 este în scădere, astăzi fiind situat sub 40%. După analiza rezultatelor vaccinării în centre, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va adopta în scurt timp o hotărâre în sensul diminuării programului de funcționare, pentru adaptarea la cerere și eficientizarea costurilor.

21.02.2022