Informare de presă – 25.05.2023

ZIUA EROILOR- ÎNĂLȚAREA DOMNULUI!
Prefectul Radu Roca, alături de subprefecții Altfatter Tamás și Romeo Pop, de directorul de Cancelarie, Radu Iancu , de reprezentanții administrației publice județene și locale, ai structurilor Ministerului Apărării Naționale și ai Ministerului Afacerilor Interne, ai partidelor politice și asociațiilor civice ale rezerviștilor și pensionarilor, șefi de instituții publice și cetățeni au participat la comemorarea Zilei Eroilor, desfășurată la Cimitirul Eroilor din municipiul Satu Mare.
Mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Zilei Eroilor și al sărbătorii Înălțării Domnului:
”Este o zi cu o puternică semnificație istorică și religioasă deopotrivă pentru poporul român.
Tradiția de peste un secol a manifestărilor comemorative dedicate eroilor neamului în chiar ziua sfântă a Înălțării Domnului, o zi-simbol a speranței creștine, ne dă certitudinea că jertfele celor care au luptat pentru țară vor rămâne mereu în memoria colectivă, întărindu-ne încrederea că exemplul lor va motiva multe alte generații să creadă în viitor.
Eroii pe care îi omagiem astăzi, cunoscuți sau nu, trăiesc prin România pe care ne-au lăsat-o. Avem datoria să menținem țara pe drumul ales prin voința cetățenilor: drumul democrației, al respectului față de lege, față de libertățile și drepturile fundamentale.
Îi omagiem astăzi și pe eroii căzuți la datorie în misiuni desfășurate sub auspiciile organizațiilor internaționale sau ca parte a angajamentelor României alături de state aliate și partenere, în apărarea păcii și a democrației în lume.
Respectul pentru toți acești eroi este măsura respectului față de însăși România și față de viitorul nostru.
Un omagiu pios și recunoștință veșnică!
Dumnezeu să-i odihnească în pace pe toți eroii României!”
Nicolae-Ionel Ciucă, Prim-ministru al României