Informare de presă – 25.10.2021

Ședința de lucru de astăzi cu reprezentanții structurilor MAI și a Direcției de Sănătate Publică s-a desfășurat în prezența secretarului de stat  în cadrul Ministerului Afacerilor Interne,  Gabriel Mureșan,  la invitația prefectului Altfatter Tamas.

În continuare în județul Satu Mare se înregistrează cea mai mică rată a infectărilor cu noul coronavirus respectiv  de 3,32 la mia de locuitori iar campania de vaccinare a revenit la rezultate mai bune, cu valori medii de peste 1000 de vaccinări pe zi. La punctul de vaccinare din Vama Petea s-a înregistrat un record respectiv 238 inoculări cu vaccin de la Johnson&Johnson într-o singură zi.

Pentru că adresabilitatea centrelor de vaccinare este tot mai mare, începând de astăzi prefectul a solicitat DSP să întreprindă toate măsurile pentru ca toate cele cinci centre din județul nostru să funcționeze la capacitate maximă, șapte zile din șapte, 12 ore pe zi și,  mai mult,  în cel mai scurt timp vaccinul monodoză de la  Johnson&Johnson să fie  disponibil și într-un centru din municipiul Satu Mare, în Carei și la Negrești-Oaș.

Comandanții au prezentat situația operativă în cadrul inspectoratelor și structurilor județene, nefiind înregistrate situații speciale sau deosebite. În următoarea perioadă, acțiunile personalului din cadrul acestora va fi concentrată pe verificarea  respectării prevederilor Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare care transpune  prevederile Hotărârii  nr. 1130/2021 din 22 octombrie 2021 pentru modificarea anexelor nr. 2 şi 3 la HG nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de covid-19.