Informare de presă – 26.10.2023

Întâlnire cu reprezentanții ASSOC Baia Mare și UNICEF România
Prefectul Radu Roca alături de subprefectul Altfatter Tamás și directorul de Cancelarie, Radu Iancu a avut azi o întâlnire cu reprezentanții ASSOC Baia Mare și UNICEF România.
Reprezentanții ASSOC Baia Mare au solicitat sprijin Instituției Prefectului privind identificarea unui spațiu în municipiul Satu Mare în care să funcționeze un centru de zi pentru sprijinirea familiilor refugiate din calea conflictului armat din Ucraina și a copiilor din familii defavorizate, din Satu Mare.
De asemenea reprezentanții UNICEF România au prezentat atelierul de lucru la care Instituția Prefectului județul Satu Mare este invitat să participe , la București, în perioada 13-17 noiembrie 2023 .
Este vorba despre atelierul național de planificare a tranziției de la Blue Dots la Blue Grids și consolidarea răspunsului național la criza refugiaților din Ucraina.
”În urma discuțiilor avute cu președintele Consiliului județean, Pataki Csaba s-a găsit soluția înființării acestui centru de zi într-unul din spațiile de la Biblioteca Județeană Satu Mare. Urmează ca cei de la UNICEF și ASSOC Baia Mare să semneze un protocol de colaborare cu Biblioteca Județeană pentru activități menite să ajute la integrarea copiilor refugiaților din Ucraina urmând ca pe viitor să deruleze și alte activități comune în slujba copiilor cu probleme.”- prefect Radu Roca.
2