Informare de presă – 27.03.2023

Întâlnire cu reprezentanții Sindicatului Învățământului Preuniversitar Satu Mare
Prefectul Radu Roca alături de suprefecții Altfatter Tamás și Romeo Pop și de directorul de Cancelarie , Radu Iancu a avut azi o întâlnire cu o delegație a Sindicatului Învățământului Preuniversitar Satu Mare.
În numele cadrelor didactice din județ, prim vicepreședintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar Satu Mare, prof. Sergiu Tâlvâc a depus un memoriu care cuprinde principalele revendicări ale dascălilor.
De asemenea a fost prezentată o sinteză a propunerilor la Legea Învățământului Preuniversitar care nu se regăsesc în cele acceptate de minister.
Nemulțumirile membrilor Sindicatului Învățământului Preuniversitar sunt legate de Legea Educației de salarizarea cadrelor didactice și a personalului nedidactic care a rămas la nivelul anului 2018 și de programul EDUSAL.
‘‘Vom trimite memoriul depus la Instituția Prefectului județul Satu Mare către Ministerul Educației în speranța că problemele semnalate vor fi rezolvate. De asemenea i-am invitat pe reprezentanții Sindicatului Învățământului Preuniversitar Satu Mare să vină la următoarea ședință a Comisiei de Dialog Social pentru a prezenta problemele semnalate la întâlnirea de astăzi”- prefect Radu Roca.