Informare de presă – 27.09.2023

Conferință de presă la Instituția Prefectului
Prefectul Radu Roca a susținut azi alături de directorul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, dr.Macrina Mihai o conferință de presă în care au fost prezentate ultimele date legate de evoluția cazurilor de Covid 19 în județ precum și modalitatea prin care sătmărenii pot beneficia de vaccinul antigripal.
La începutul întâlnirii cu presa a fost prezentat ordinul prefectului privind intensificarea controalelor efectuate de Poliție , Jandarmerie și Poliția locală în zonele adiacente unităților școlare în vederea prevenirii și combaterii consumului de droguri a absenteismului și a violenței în școli.
”Săptămâna trecută am vorbit despre lansarea Campaniei Prioritate pentru siguranța și sănătatea copiilor noștri. Fac încă odată un apel cu ajutorul dvs a presei , către autoritățile publice locale să sprijine acțiunile noastre și să popularizeze atât numărul unic 119 cât și obiectul campaniei lansate în județ. Pentru a ne asigura de eficiența campaniei , astăzi am emis un ordin prin care dispun ca acțiunile de patrulare și control să fie efectuate zilnic , inclusiv sâmbăta și duminica, pentru prevenirea și combaterea violenței, discriminării, abuzului, traficului de persoane, consumului de droguri, alcool și tutun în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ din județ”- prefect Radu Roca.
Prefectul Radu Roca a amintit că își dorește periodic astfel de întîlniri cu presa la care să fie invitați directori de instituții deconcentrate.
”E nevoie de transparență totală și de o deschidere față de presă pentru buna și corecta informare a sătmărenilor”-prefect Radu Roca.