Informare de presă – 28.06.2024

Întâlnirea Grupului de Lucru Mixt, la Instituția Prefectului județul Satu Mare
Subprefecții Altfatter Tamás și Romeo Pop alături de directorul Cancelariei, Radu Iancu ,de Ramona Antonescu, șef serviciu și de Rozalia Bondrea, consilier pe problemele romilor au participat azi , 28 iunie 2024, la întâlnirea Grupului de Lucru Mixt .
A fost prezentat Planul de măsuri sectoriale prevăzute în H.G. nr 560/2022 cu privire la Strategia Guvernului României de incluziune a cetățenilor români aparținând minorității romilor pentru perioada 2022-2027.
De asemenea a fost prezentat de către Liviana Chiorean, comisar în cadrul Inspectoratului Județean al Poliției Satu Mare, planul de combaterea discriminării cetățenilor de etnie romă,
Monica Chirilă, consilier juridic în cadrul Consiliului Județean Satu Mare a prezentat situația așezărilor informale din județul Satu Mare.
Subprefectul Altfatter Tamas a insistat în cadrul ședinței pe combaterea absenteismului școlar în cadrul comunităților de romi din județ.
”Este foarte important să vă susțineți copiii să meargă la școală . Este spre binele lor și al comunităților de romi. Aceste programe și proiecte care sunt prezentate în cadrul întâlnirilor noastre de la Instituția Prefectului vin în sprijinul dumneavoastră și ajută la o mai bună intergrare a romilor”- subprefect Altfatter Tamas.