Informare de presă – 30.05.2023

Comitetul Consultativ Dialog Civic pentru Persoanele Vârstnice al Județului Satu Mare, întrunit în ședință de lucru
Prefectul Radu Roca a convocat astăzi ședința Comisiei de Dialog Social și Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoanele Vârstnice al Județului Satu Mare.
La ședință au mai participat subprefectul Romo Pop , directorul de Cancelarie, Radu Iancu precum și Ramona Antonescu, șef serviciu.
Directorul APASERV Satu Mare, Ioan Leitner a răspuns întrebărilor venite din partea Asociațiilor de Pensionari legate de justificarea creșterii prețului la apa potabilă pentru populație.
Doamna Mihaela Ilie, responsabilul Casei Județene de Pensii Satu Mare în relațiile cu publicul și comunicare, a prezentat situația legată de acordarea biletelor de tratament balnear. Astfel, prin Hotărârea de Guvern nr 172/2023 a fost aprobat un număr maxim de 60420 de locuri la tratament balnear care se acordă în acest an și s-a alocat la nivel de țară un cuantum al sumei alocate față de anul trecut majorat de la 229 milioane lei la 300 milioane lei.
Tarifele biletelor de tratament în acest an variază între 2520 lei pentru un bilet la un hotel de 2 stele și 2653 lei pentru un hotel de 3 stele.
Pentru anul 2023 au fost alocate județului Satu Mare un număr de 1472 bilete. De menționat că anul trecut județului Satu Mare i-au fost alocate 1472 bilete.