Informare de presă – 31.07.2023

Controale permanente la centrele rezidențiale
Având în vedere unele sesizări de la nivelul județului privind modul defectuos de gestionare a centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor, prin ordin al prefectului Radu Roca, azi 31 iulie 2023 a fost constituită Comisia mixtă de control la centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrele destinate persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor .
Această comisie are caracter permanent și va efectua atât controale tematice cât și în urma unor eventuale sesizări venite din teritoriu.
Din comisie fac parte reprezentanți ai Agenției Județeane de Plăți și Inspecție Socială, a Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Satu Mare, Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare și a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor.
Rezultatele controalelor vor fi prezentate prefectului și coordonatorului comisiei – reprezentantul Instituției Prefectului.