Informare de presă

La deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020” , de la   Muzeul Județean Satu Mare

Prefectul Radu Roca împreună alături de subprefectul Altfatter Tamas și directorul de Cancelarie  Radu Iancu au participat azi la ora 13 la deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020” , de la   Muzeul Județean Satu Mare.

Muzeul Județean Satu Mare este a noua instituție muzeală din România care găzduiește expoziția cu tematică militară.

În cadrul expoziției pot putea fi admirate o serie de piese de patrimoniu și obiecte cu valoare istorică, distincții militare, brevete, documente, fotografii, periodice de specialitate, elemente uniformologice și de echipament care provin din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României, Muzeului Jandarmeriei Române și al Asociației RoMilitaria, alături de numeroase replici de uniforme realizate în cadrul proiectului ,,Neamurile trăiesc și devin eterne prin păstrarea memoriei eroilor lor – Nicolae Iorga – In memoriam eroilor jandarmi 1918-2018”.

”Este o expoziție extrem de interesantă și i felicit pe toți cei implicați în realizarea și aducerea ei la Satu Mare. Sunt 170 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române iar expoziția ne aduce în atenție  istoria acestei instituții, care a îndeplinit un rol semnificativ în istoria modernă și contemporană a României. Îi invit cu drag pe toți sătmărenii să vină să vadă exponatele de la Muzeul județean”- prefect Radu Roca.

Expoziția ,,Jandarmeria Română 1850-2020’’ poate  fi vizitată în perioada 9 mai – 26 iunie 2022, de marți până sâmbătă în intervalul orar 09:00-17:00 și duminică între 10.00-14.00.