Informare de presă – evoluția covid-19

Comparativ cu ziua de luni 18.07.2022, numărul cazurilor totale active înregistrate în județul Satu Mare a crescut de la 303 la 438, iar numărul de persoane izolate în unități sanitare a ajuns la 48 de la 30.  Incidența îmbolnăvirilor de covid-19 la nivelul județului Satu Mare este de 1,13 la mia de locuitori la data de 22.07.2022.

Cele mai multe cazuri de îmbolnăviri cu covid-19 se inregistrează în municipiile Satu Mare (232 cazuri) și Carei (23 cazuri), în orașele Tășnad (25 cazuri) și Negrești-Oaș (9 cazuri) dar și în comunele Păulești (11 cazuri), Doba (9 cazuri), Lazuri și Supur ( câte 8 cazuri). Nu s-au înregistrat decese în ultima perioadă cauzate de infectarea cu coronavirus.

Având în vedere creșterea numărului cazurilor de COVID-19, atât pe teritoriul României, cât și pe teritoriul celorlalte state, revenim cu  recomandarea Institutului Național de Sănătate Publică privind respectarea măsurilor minime de protecție sanitară împotriva COVID-19, astfel:

– purtarea măștii de protecție în spațiile aglomerate, atât în cele închise cît și cele deschise, în mijloacele de transport în comun, în unitățile sanitare;

– evitarea spațiilor aglomerate (închise sau deschise);

– respectarea regulilor de igienă a mâinilor;

– aerisirea zilnică a încăperilor în care se desfășoară activități;

– rămânerea la domiciliu în cazul apariției simptomelor și luarea legăturii cu medicul de familie în scopul îndrumării.