Informare de presă – 26.07.2023

Prefectul , în județ, în zonele afectate de vijelie
Prefectul Radu Roca alături de directorul de Cancelarie, Radu Iancu s-a deplasat în această dimineață în în zonele afectate de furtuna ce s-a abătut marți seara asupra județului.
” Am ținut să văd la fața locului care au fost pagubele create de furtună și dacă sunt probleme nerezolvate legate de alimentarea cu curent electric.
La Tășnad au fost case cu acoperișurile degradate și copaci care au căzut peste liniile de alimentare cu curent. În zona Cehal și Cehăluț a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică din cauza vegetației căzută pe rețeaua de alimentare. Din păcate e o plantație de caiș distrusă și tot aici sunt sincope cu semnalul la telefonia fixă și mobilă.
Și la Socond au fost probleme cu alimentarea cu energie electrică. Tot aici, la Socond alături de subprefectul Romeo Pop am identificat și un caz social care sper că prin intervenția Primăriei și a Consiliului comunal se va rezolva în cel mai scurt timp.
Și în zona comunei Supur sunt probleme cu alimentarea cu energie electrică . De altfel 16 localități din județ au fost afectate și au rămas fără curent electric. Se lucrează la remedierea rețelei electrice cu zece echipe de intervenție în județ și cu 18 electricieni de mentenanță a rețelei. Comisiile mixte de constatare sunt deja în teren și evaluează pagubele ”- Radu Roca– prefect.
Amintim că în urma fenomenelor meteorologice periculoase din data de 25 iulie 2023 a fost afectată continuitatea în alimentarea cu energie electrică a 34 de localități respectiv 15248 de consumatori.
La ora 13 au rămas nealimentate cu energie electrică un număr de 16 localități, respectiv 5952 de consumatori.
Se lucrează cu toate forțele disponibile în vederea remedierii incidentelor de pe cele cinci distribuitoare de medie tensiune afectate.