Informare de presă – 11.07.2024

Detașamentul de Pompieri Satu Mare continuă și la această oră intervenția pentru lichidarea unui incendiu de proporții, izbucnit la o hală de colectare deșeuri de carton și hârtie situată pe strada Magnoliei din Satu Mare.
În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgențe, prefectul Ioan Tibil s-a aflat la locul incendiului și s-a asigurat de buna gestionare a situației de criză.
La fața locului au fost deplasate trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autoscară. Având în vedere amploarea incendiului și riscul de propagare la o altă hală din apropiere, au fost solicitate forțe suplimentare din județele Bihor și Maramureș.
În prezent, intervin nouă mașini de stingere, o autoscară și o ambulanță SMURD din cadrul ISU Satu Mare, alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență. În sprijin, ISU Bihor și ISU Maramureș au alocat câte două mașini de stingere fiecare.
Din cauza degajărilor mari de fum, pentru a avertiza populația din zonă, a fost transmis un mesaj prin sistemul RO-ALERT.
Forțele de intervenție acționează în continuare pentru lichidarea focarelor de incendiu.
În măsura în care dinamica intervenției se modifică, vom reveni cu informații suplimentare