Comunicat de presă – 30.03.2022

Prefectul Radu Roca a convocat în această dimineață o întâlnire de lucru cu reprezentanții instituțiilor implicate în rezolvarea problemei funcționării în două schimburi a claselor de gimnaziu de la Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Satu Mare. Pentru a se asigura funcționarea într-un singur schimb, instituția de învățământ a primit finanțare din partea Primăriei municipiului Satu Mare pentru construirea unei clădiri modulare. Construcția a fost blocată până acum din cauza lipsei unor avize și autorizații.

Arhitectul Robert Pugner împreună cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” Satu Mare și a Direcției Județene pentru Cultură Satu Mare l-au asigurat pe directorul Școlii Gimnaziale „Grigore Moisil” Satu Mare, Claudiu Mondici, că în cel mai scurt timp vor găsi soluția favorabilă pentru realizarea proiectului ”Extinderea unității de învățământ prin construcția a șase săli de clasă”.

În urma întâlnirii de azi, pentru a nu pierde finanțarea proiectului, s-a cerut urgentarea avizării construcției astfel încât în maxim 90 de zile clădirea să fie finalizată.