Comunicat de presă – mesajul prefectului județului

Dragi sătmăreni,

Evoluția la nivelul județului nostru a pandemiei este sub control și reflectă eforturile comune, individuale și instituționale pe care le-am făcut cu toții în ultima perioadă.  Îmi permit să fac această apreciere, deoarece comparat cu alte zone din țară, numărul de îmbolnăviri este scăzut, la fel și numărul de victime raportate.

Cu toate că din 15 mai se anticipează o relaxare a măsurilor impuse prin ordonanțele militare emise în situația de urgență pe care o traversăm, solicit să rămâneți în continuare la fel de vigilenți, precauți, să urmăriți respectarea regulilor și  a legislației.

Coronavirusul nu dispare și trebuie să înțelegem că va trebui o perioadă de timp, urmând indicațiile specialiștilor, să coabităm cu acesta și să ne adaptăm continuu pentru a ne păstra starea de sănătate.

Următoarele trei săptămâni sunt cruciale în confruntarea pe care o ducem.

Nu putem irosi tot ce am câștigat până acum! Efortul statului și al întregii comunități pentru limitarea îmbolnăvirilor este imens și susținut. Am reușit punerea în funcțiune la Satu Mare a unui laborator de testare a îmbolnăvirii cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și testarea unui număr de 1178 de persoane până în prezent. Continuăm cu testarea personalului aflat în prima linie, asigurăm logistica necesară și continuăm verificarea respectării prevederilor Ordonanțelor Militare.

Vin cu rugămintea de a rămâne în continuare la fel de vigilenți și să respectați recomandările autorităților.