Comunicat de presă – scenarii școli

Subprefectul Altfatter Tamás a convocat o ședință de analiză cu conducerea Inspectoratului Școlar și a Direcției de Sănătate Publică a județului Satu Mare, premergător ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență  (CJSU) Satu Mare.

Au fost analizate ratele de incidență la 14 zile a numărului de infectări cu virusul SARS-CoV2 în localitățile din județul Satu Mare, iar coroborat cu prevederile Ordinului comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății nr.3235/93/04.02.2021 privind măsurile de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARC-CoV-2, cele două instituții au transmis CJSU propunerea privind scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ și structurile arondate odată cu începerea semestrului II școlar.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare a adoptat Hotărârea nr. 4/05.02.2021 privind aprobarea scenariului de funcționare a școlilor în anul școlar 2020-2021, semestrul II, respectiv începând cu data de 08.02.2021.

Cele trei scenarii în care vor funcționa școlile sunt:

– Scenariul 1 – toți preșcolarii și  elevii participă zilnic în unitățile de învățământ la activități, în localitățile unde incidența infectărilor cu virusul SARS – CoV 2 este mai mică de 1 la mia de locuitori;

– Scenariul 2 – preșcolarii și  elevii din învățământul primar, cei din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a și cei din anii terminali ai învățământului profesional și post-liceal participă zilnic în unitățile de învățământ la activități, în localitățile unde incidența infectărilor cu virusul SARS – CoV 2 este cuprinsă între 1 și 3  la mia de locuitori. Ceilalți elevi participă zilnic la activități în sistem online;

– Scenariul 3 – preșcolarii și  elevii din învățământul primar  participă zilnic în unitățile de învățământ la activități, în localitățile unde incidența infectărilor cu virusul SARS – CoV 2 este mai mare de 3 la mia de locuitori. Ceilalți elevi participă zilnic la activități în sistem online.

Conform Hotărârii nr. 4/2021 a CJSU, în județul Satu Mare, din cele 269 de unități de învățământ luni vor începe școala în condițiile impuse de scenariul 1 un număr de 97 de unități școlare, în  cele ale scenariului 2 un număr de 162 de  unități școlare (aici se includ toate școlile din mediul urban din județ) iar în cele ale scenariului 3 vor debuta semestrul II  10 unități școlare din 4 unități administrativ-teritoriale – Apa, Micula, Săuca și Turț.

 https://sm.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/32/2021/02/CJSU-hotare-nr-4.pdf

  

05.02.2021                                                 Cancelaria Prefectului