Comunicat de presă – ședința săptămânală

În cadrul ședinței săptămânale de lucru de astăzi cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne, prefectul Altfatter Tamas a invitat și conducerile Direcției de Sănătate Publică și a Inspectoratului Școlar Județean.

S-au stabilit măsuri organizatorice privind desfășurarea celei de-a  doua ediții a Maratonului Vaccinării, în perioada 14-16 mai 2021, în special privind informarea unui număr cât mai mare de cetățeni, pentru acces direct și simplu la vaccinare.

La solicitarea Instituției Prefectului, inspectorul școlar general Anișoara Boitor a pregătit o situație privind numărul de elevi cu vârsta între 16-18 ani în județul nostru, vârstă la care sunt eligibili pentru vaccinare.  Astfel din totalul de 7988 elevi în această categorie de vârstă la nivelul județului, 5186 sunt în municipiul Satu Mare, 1255 în municipiul Carei, 588 în Negrești-Oaș, 230 în Tășnad, 159 în Livada și 578 elevi la unități școlare din mediul rural.

Prefectul a solicitat Inspectoratului Școlar Județean organizarea în această săptămână de întîlniri a diriginților și a conducerii școlilor cu  părinții, pentru a se prezenta procedura de vaccinare a minorilor între 16-18 ani, a avantajelor vaccinării, a faptului că vaccinarea este singura opțiune de ieșire din pandemie. Până la data de 18 mai 2021 inspectoratul va înainta o situație centralizată cu numărul de elevi minori ai căror părinți și-au exprimat acordul scris pentru vaccinare (este sufficient acordul a cel puțin unul dintre părinți). În funcție de aceasta, se va stabili o strategie pentru vaccinarea în cel mai scurt timp, inclusiv prin organizarea de centre distincte destinate vaccinării elevilor.

Prefectul își exprimă convingere că interesul pentru vaccinare a sătmărenilor, dovedit în cadrul Maratonului Vaccinării, că vaccinarea noilor categorii eligibile de tineri și simplificarea procedurilor de vaccinare ne vor aduce cât mai repede mai aproape de obiectivul de 100.000 sătmăreni vaccinați și de ieșirea din pandemie.

 

10.05.2021                                                   CANCELARIA PREFECTULUI