Comunicat de presă – vizita ministrului mediului

Tánczos Barna, ministrul mediului, s-a aflat în data de 24.09.2021 în județul Satu Mare și a participat la recepția finală a celei de-a doua celule a Depozitului Ecologic Județean de Deșeuri de la Doba, alături de prefectul Altfatter Tamás, președintele  Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, directorul executiv al  Agenției pentru Protecția Mediului, Izabella Stier  și comisarul-șef Vasile Fănățan,  Comisariatul Satu Mare al Gărzii Naționale de Mediu și de alți reprezentanți ai administrației județene și locale.

Depozitului Ecologic Județean de Deșeuri de la Doba, administrat de  Consiliul Județean Satu Mare prin serviciul de specialitate este printre primele funcționale la nivel național și deservește toate comunitățile din județul nostru, prin intermediul operatorilor de salubrizare.

Ce-a de-a doua celulă, devenită operațională începând de astăzi se întinde pe o suprafață de 35000 mp și va asigura spațiul de depozitare pentru deșeurile reziduale în perioada următoare, estimată la cinci ani.

Ministrul Tanczos a apreciat modul de gestionare a deșeurilor la nivelul județului nostru ca fiind un exemplu de bună practică. Cu toate acestea, în continuare sunt necesare acțiuni și măsuri de deviere a deșeurilor de la fluxul de eliminare prin depozitare, cu accent deosebit pe refolosire și reciclare printr-o  colectare selectivă eficientă