Informare de presă – 07.11.2023

Pregătiri pentru Ziua Națională a României- 1 Decembrie 2023
Prefectul Radu Roca alături de subprefectul Altfatter Tamás și de directorul de Cancelarie, Radu Iancu a avut în această dimineață o întâlnire de lucru cu reprezentanții Consiliului județean și a Primăriei municipiului Satu Mare pentru a stabili locația și programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României, vineri 1 Decembrie 2023.
La întâlnire au fost prezenți președintele Consiliului județean, Pataki Csaba primarul municipiului Satu Mare, Gabor Kereskenyi, viceprimarul municipiului Satu Mare, Cristina Tămășan-Ilieş
”Se împlinesc 105 ani de la Marea Unire și ne dorim să avem un program deosebit dedicat Zilei Naționale a României. Cu defilare cu trupe și tehnică militară, cu depuneri de coroane, spectacole și o spectaculoasă retragere cu torțe. Am solicitat la această întâlnire reprezentanților Primăriei municipiului Satu Mare să organizeze în bune condiții depunerile de coroane de la statuile din zona centrală în contextul în care în Parcul Central încă se efectuează lucrări de modernizare. În calitate de prefect al judeţului Satu Mare îi invit pe toţi cetăţenii judeţului nostru să participe la manifestările organizate de Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Satu Mare împreună cu Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne.. Ne dorim să sărbătorim Ziua Naţională a României împreună și să participăm la toate activităţile incluse în agenda zilei de 1 Decembrie. Sper că vom fi în număr cât mai mare, dragi sătmăreni!”- prefect Radu Roca.