Informare de presă – 12.04.2023

A fost definitivat calendarul evenimentelor din acest an din cadrul Programului ” COMEMORAREA EROILOR NEAMULUI ÎN JUDEȚUL SATU MARE”
În anul 2020, conducerile asociațiilor județene ale cadrelor militare în rezervă și retragere din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și din Serviciul Român de Informații au inițiat un proiect amplu, ”Comemorarea Eroilor Neamului în județul Satu Mare” , care se dorește a fi peren, ce constă în organizarea la date prestabilite a unor acțiuni de comemorare a eroilor care s-au jertfit pe altarul patriei și care își dorm somnul de veci în pământul județului nostru, deseori uitați de către autoritățile locale și județene.
Proiectul a fost cuprins într-un program oficial, asumat de instituțiile partenere și aprobat la 11 martie 2022 de către prefect.
Astfel, prefectul Radu Roca, alături de subprefectul Romeo și de Florin Găzdac, coordonatorul Proiectului din cadrul Instituției Prefectului Județului Satu Mare a avut azi o întâlnire de lucru pentru a pregăti calendarul evenimentelor de comemorare din acest an.
La întâlnirea ce a avut loc azi în Sala Mică de ședințe a Instituției Prefectului județul Satu Mare au mai participat vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Oliviu Buzgău, primari și reprezentanți ai Unităților Administrativ Teritoriale din județul Satu Mare parteneri din cadrul Programului, precum și reprezentanți ai filialelor județene a Asociațiilor de rezerviști militari.
În cadrul întâlnirii a fost prezentat un bilanț al activităților programului desfășurat pe parcursul anului 2022. De asemenea a fost aprobat PROGRAMUL COMEMORAREA EROILOR NEAMULUI ÎN JUDEȚUL SATU MARE pentru anul 2023 în care s-au validat datele activităților de comemorare la fiecare U.A.T. precum și modul de punere în aplicare a protocolului oficial.
Prima activitate pe anul 2023 va avea loc în data de 21 aprilie la Hodod și Lelei.