Informare de presă – 16.12.2022

Forumul transfrontalier al pieței muncii la Instituția Prefectului județul Satu Mare
Prefectul Radu Roca a participat azi la lucrările Forumului transfrontalier al pieței muncii ce au avut loc în sala mare de ședințe a Instituției Prefectului județul Satu Mare.
”Este de datoria noastră ca Instituție să venim în sprijinul unor astfe de proiecte care să asigure o îmbunătățire a ocupării forței de muncă în județul Satu Mare. Felicitări doamnei director Daniela Culic de la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Satu Mare pentru inițiativă și sunt convins că acest proiect se va finaliza cu succes pentru angajatori și potential angajați” a transmis prefectul Radu Roca în deschiderea ședinței.
Forumul transfrontalier al pieței muncii se organizează în cadrul proiectului ROHU370 ENCOCH – Consolidarea cooperării camerelor pentru îmbunătățirea ocupării forței de muncă în județele Satu Mare și Szabolcs –Szatmar-Bereg.
Proiectul ENCOCH, implementat prin Programul de cooperare transfrontalieră INTERREG V-A România-Ungaria este finanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională(FEDR), completat de co-finanțarea națională a celor două state membre participante în program, România și Ungaria, are ca scop, printre altele, creșterea gradului de ocupare a forței de muncă la nivel regional, întărirea mobilității pieței muncii în zona transfrontalieră și dezvoltarea cooperării profesionale dintre instituţiile si persoanele cu rol activ in piața muncii.
Forumul a oferit participanților din domeniul ocupării forței de muncă și dezvoltării economice o oportunitate de a discuta despre principalele provocări ale pieței muncii și potențialul pieței muncii din zona transfrontalieră.
Forumul a fost oganizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Satu Mare , in colaborare cu Instituţia Prefectului Satu Mare, Camera Meșteșugarilor , Camera de Comert și Industrie a județului Szabolcs-Szatmar-Bereg şi cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judeţean Satu Mare.