Informare de presă – 17.12.2022

Prin PTF PETEA au intrat în țară , în ultimele 24 de ore, aproximativ 10.000 de persoane, călătorind cu peste 3500 mijloace de transport.
Prefectul Radu Roca alături de comisar-șef de politie Alin Pârcălab, șeful Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Satu Mare s-au asigurat pe parcursul zilei că nu există probleme legate de timpii de așteptare la intrarea în țară.
Traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei sătmărene Petea a fost astăzi foarte intens pe sensul de intrare în țară. Se lucrează pe șase artere de control, s-a suplimentat cu o arteră de control sensul de intrare în România pentru a face față afluxului mare de persoane care se prezintă la intrarea în țara noastră.
Polițiștii de frontieră recomandă participanților la traficul transfrontalier să consulte aplicația trafic online pentru a-și configura călătoria în așa fel încât să aleagă, în funcție de rută și destinație, cel mai potrivit punct de trecere a frontierei pentru călătoria lor.
”Apreciem decența de care au dat dovadă pe parcursul acestei zile și polițiștii de frontieră, dar și participanții la traficul transfrontalier.”-prefect Radu Roca.