Informare de presă – 20.05.2022

Concursul ”Sanitarii pricepuți” a ajuns la cea de a 60-a ediție! Felicitări Crucea Roșie Satu Mare!

Crucea Roșie Română Filiala Satu Mare organizează , astăzi, vineri, 20 mai, faza județeană a concursului pentru sănătate și prim ajutor ”Sanitarii Pricepuți”.

Competiția care se desfășoară în  în Grădina Romei din municipiul Satu Mare a ajuns la cea de a 60 a ediție și a adunat la start 25 de echipaje , 9 de liceu și 16 de gimnaziu.

Prefectul Radu Roca alături de directorul de Cancelarie Radu Iancu au ținut să fie alături de organizatori la deschiderea oficială a concursului.

”Avem o colaborare deosebită cu Crucea Roșie Satu Mare și țin să o felicit pe doamna director Rodica Borlan pentru tot ceea ce face în județ. Mă bucur să văd că la această fază județeană au venit foarte mulți elevi dornici să și formeze deprinderi de acordare a primului ajutor. Le doresc succes tuturor echipajelor și pot să spun că sunt convins că la finalul acestei zile toți cei de aici veți ieși câștigători!”- prefect Radu Roca.

,,Este Cupa Sătmarului la ”Sanitarii Pricepuți”, a 60-a ediție, unul dintre cele mai importante concursuri ale noastre. Avem 25 de echipaje, nouă de liceu și șaisprezece de gimnaziu. Suntem foarte fericiți să putem organiza live, ne-am săturat de atâta online. E pepiniera Crucii Roșii la acest concurs, sunt niște copii speciali care învață primul ajutor’’- Rodica Borlan, director Crucea Roșie Satu Mare.