Informare de presă – 23.06.2023

Ziua Avocatului Român marcată la Instituția Prefectului județul Satu Mare
Baroul Satu Mare a organizat azi în sala mare de ședințe a Instituției Prefectului județul Satu Mare un eveniment dedicat ”Zilei Avocatului Român”.
Prefectul Radu Roca le-a adresat un cuvânt de bun venit invitaților.
”Sunt onorat ca în calitate de gazdă să particip la sărbătoarea dumeavoastră.
Avocații din România aniversează Ziua Avocatului Român, marcată anual la 24 iunie, urmare a instituirii acestei date în 1998, printr-o hotărâre a Congresului Avocaților, de sărbătoarea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul.
Este un moment de promovare a valorilor profesiei dumneavoastră , de avocat şi a rolului fundamental al avocatului pentru stabilitatea statului de drept.
E important ca fiecare beneficiar al serviciilor avocaților să își reamintească de această zi, pentru că nu este vorba doar despre avocat, ci pentru că astăzi este sărbătorit însuși dreptul fundamental la apărare.
Cu această ocazie, în calitate de prefect al județului Satu Mare țin să transmit întregului corp avocațial, urări de prosperitate și de eficiență în activitatea profesională.
Sper ca acest eveniment de astăzi să fie semnalul unei bune colaborări între Instituția Prefectului și Baroul Satu Mare și vă asigur că ușa biroului meu e mereu deschisă și că puteți apela la noi cu orice problemă întâmpinată.
La mulți ani!” -prefect Radu Roca