Informare de presă – 24.03.2023

O delegație a Uniunii Mondiale de Folclor la Instituţia Prefectului Satu Mare
Prefectul Radu Roca a avut în această dimineață o întâlnire cu o delegație a Uniunii Mondiale de Folclor, alcătuită din prof. dr. Dorel Cosma – președinte, Pahone Pop- trezorier și Robert Laszlo – prim-vicepreședintele Asociației Naționale de Folclor din România.
În cadrul întâlnirii s-a discutat despre organizarea unei manifestări importante la Satu Mare, astfel sâmbătă 6 mai 2023, în avanpremierea festivalului folcloric „Sâmbra Oilor”, se vor decerna la Satu Mare, premiile IGF Gold Stars (Oscaruri în folclor).
Menționăm că din anul 2021, sediul Asociației Naționale de Folclor din România se află la Satu Mare. În anul 2001 la Bistrița s-a înființat Asociația Națională de Folclor din România. Scopul principal: promovarea și susținerea valorilor culturii românești la nivel national și international. Asociația are în componență reprezentanți de pe întreg teritoriul țării.
Încă din primul an de activitate, Asociația s-a afiliat la Uniunea Mondială de Folclor I.G.F. devenind un membru activ și ocupând în fiecare mandat funcții în Biroul Executiv.
Din 2011 și până în prezent, președintele Asociației Române, dr. Dorel Cosma, este și președintele Uniunii Mondiale de Folclor I.G.F. cu sediul la Voiron ( Franța) și San Giovanni Rotondo ( Italia).
În urmă cu patru ani, în conducerea Asociației Naționale de Folclor din România a fost ales și dl. Robert Laszlo, managerul Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Cultuii Tradiționale Satu Mare, ocupând funcția de prim-vicepreședinte.